Consiliul Tineretului din România (CTR)
În prezent, CTR reunește 22 de structuri federative, cu o rețea de peste 500 de organizații de și pentru tineret din țară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) și Organizația Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth). Scopul Consiliului Tineretului din România este de a acționa pentru apărarea și promovarea drepturilor tinerilor români din țară și din străinătate, precum și în vederea creșterii participării active a acestora la viața comunităților din care fac parte. CTR sprijină și susține interesele comune ale membrilor săi la nivel local, regional, național, european și internațional.
FONT MM
Federația YMCA România
IG Alpbach
Federația Tinerilor din Cluj (FTC)
Tineri pentru Tineri
Coaliția pentru Egalitate de Gen
World Vision România
Asociația Națională a Surzilor din România
este o organizaţie non profit, apolitică, cu caracter social umanitar, înfiinţată în anul 1919 pentru a apăra şi promova interesele sociale, cultural-educative şi profesionale ale persoanelor cu deficienţă de auz, în vederea integrării acestora în societate, prin egalizarea şanselor. Printre principalele obiective ale Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România se numără şi cel legat de ridicarea gradului de cultură a membrilor săi, proces cu efecte pozitive asupra educaţiei şi a atitudinii lor faţă de rolul pe care îl are fiecare în societate.
Funky Citizens
este un ONG care promovează participarea civică prin proiecte care folosesc deștept tehnologia (cu precădere online) pentru a crește responsabilitatea și răspunderea în spațiul civic. Domeniile de expertiză sunt: bună guvernare, anticorupție, fact-checking și educație civică.
Mediawise Society
Centrul pentru Jurnalism Independent
ActiveWatch
este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public. Pentru a-și atinge misiunea, organizația dezvoltă metodologii de cercetare, de intervenție și instrumente de lucru pe cele patru domenii de acțiune: libertate de exprimare, bună guvernare, antidiscriminare și educație media. În activitatea lor, organizația dezvoltă programe, proiecte, campanii de comunicare și advocacy, cursuri de instruire și evenimente publice pentru a promova valorile unei democrații reale în România.
Federația Asociațiilor Studenților la Psihologie și Științele Educației din România
Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA
Go Free - Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile
Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS
Blocul Național Sindical - Organizația de Tineret (OT BNS)
Patronatul Tinerilor Întreprinzători (PTIR)
Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa”
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)
Consiliul Național al Elevilor (CNE)
Organizația Națională ”Cercetașii României” (ONCR)
Fundația Națională pentru Tineret (FNT)
este persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, nepolitică și fără scop lucrativ. Prin structura sa organizatorica de tip piramidal, FNT asigură, începând cu anul 2007, reprezentarea la nivel central a intereselor a peste 200 de organizații neguvernamentale de tineret de nivel local ,care sunt membre ale fundațiilor județețe pentru tineret și a Municipiului București. Fundația Națională pentru Tineret are o conducere formată exclusiv din persoane tinere.
Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT)
Centrul de Tineret Curba de Cultură
a fost deschis în luna septembrie 2013 la inițiativa unui grup local de 7 tineri cu sprijinul unui Lucrător de Tineret și cu sprijin financiar de la programul Tineret în Acțiune al Uniunii Europene. Centrul este adresat strict tinerilor din mediul rural și este coordonat de asociația cu același nume, o asociație neguvernamentală cu, despre și pentru tineri, 100% independentă. Centrul, prin programele sale, oferă servicii de informare, formare, consiliere, socializare și reprezentare la nivel local tinerilor din Bazinul Superior al Văii Teleajenului – o zonă eminamente rurală. Activitățile Centrului se bazează exclusiv pe analiza de nevoi și interese a comunității și a tinerilor. În 2020 Asociația a deschis încă un Centru de Tineret, într-o localitate învecinată, și a inaugurat primul Centru de Tineret Mobil din România – pentru a combate excluderea tinerilor din mediul rural – cu sprijin financiar de la Corpul European de Solidaritate.
Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – D.E.I.S.
Act For Tomorrow
este o asociație de mediu, voluntariat și sustenabilitate, înființată în octombrie 2018, a cărei misiune este promovarea unei culturi a responsabilității civice și sociale în rândul cetățenilor, astfel încât aceștia să își îmbunătățească calitatea vieții într-un mod sustenabil, fără a periclita resursele generațiilor viitoare. Dezvoltăm programe și proiecte de educație ecologică, colectare și reciclare, voluntariat, protejarea apelor, împăduriri, dezvoltare comunitară.
În prezent acționăm pe cinci direcții prioritare:
GreenACT – Construim o lume fără deșeuri prin proiecte educaționale în școli, companii și comunități locale. Organizăm acțiuni ample de ecologizare și ne asigurăm că festivalurile din România sunt organizate sustenabil.
WaterACT – Spunem Stop deșeurilor din ape, prin acțiuni ample de ecologizare pe malurile și pe luciul apelor, iar prin elemente inovative colectăm și revalorificăm deșeurile din ape.
PlantACT – dăm naștere sau înființăm corpuri noi de păduri în toată România, pe suprafețe neproductive, zone cu alunecări de teren, terenuri în proces de deșertificare, perdele forestiere etc, ca urmare a schimbărilor climatice. Acționăm în special în zonele unde suprafața minimă de pădure, de 20%, nu există. În 2020, asociația va avea o suprafață totală de 26,5 ha de pădure.
Banca de Resurse – Promovăm economia circulară și salvăm resurse precum mobilă, haine, jucării și alte obiecte, oferindu-le o nouă viață. Le recondiționăm, iar apoi le oferim comunităților care au cea mai mare nevoie de ele.
CommunityACT – Prin Programul Start ONG, susținem financiar prin granturi lunare ONG-urile mici, aflate la început de drum, grupurile de inițiativă civică și instituțiile publice neguvernamentale (unități de învățământ din mediul preuniversitar, centre sociale etc.), pentru dezvoltarea de proiecte de responsabilitate socială în 5 domenii cheie: educație, sănătate, social, mediu și cultură.