A fost anunțată public formațiunea politică ce va coordona Ministerul TINERETULUI, aceasta fiind Uniunea Democrată Maghiară din România.

În data de 4 decembrie 2020, UDMR a semnat Declarația de angajament față de Rezoluția Tinerilor prin care și-a asumat că va susține obiectivele enumerate în anexa acestui angajament, prin inițiative legislative, în Parlamentul României și/ sau în Guvernul României.

Totodată, prin semnarea unor astfel de Declarații, și-a asumat că, după alegerile parlamentare se va întâlni cu inițiatorii Rezoluției Tinerilor din România 2020-2027 pentru a stabili calendarul inițiativelor asumate și, ulterior, vor participa la întâlniri trimestriale pentru evaluarea implementării angajamentelor.

De asemenea, având în vedere că UDMR a devenit partid de guvernământ, planul de guvernare al prim-ministrului desemnat/ susținut de acestea sau de coaliția parlamentară din care face parte, va conține și obiectivele cuprinse în anexa Declarației de angajament (ele fiind abordate pe larg în Documentul de viziune și în Planul de măsuri).